Верховна Рада розгляне законопроєкт про ОВК

опубліковано 21.04.2021 14:13

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Постанови про прийняття за основу проєкту Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, йдеться на офіційному сайті ВРУ.
 
Згідно з документом, Верховна Рада постановляє:
  1. Прийняти за основу проект Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202).
  2. Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням пропозицій і поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи, пропозицій, висловлених у висновку Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики від 14 квітня 2021 року відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.
 
Зазначимо, що цей законопроєкт дозволить врегулювати питання щодо умов створення та діяльності об’єднань водокористувачів, захисту їхніх прав та виконання обов’язків щодо спільного утримання, використання, експлуатації та технічного обслуговування об’єктів інженерної інфраструктури зрошувальних та осушувальних систем.
 
Нагадаємо, що 14 квітня Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на своєму засіданні підтримав проєкт Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель.