Павло Гвозденко перевірив роботу водогосподарсько-меліоративного комплексу Київщини

опубліковано 30.09.2016 10:12

28 вересня 2016 року виконувач обов’язків Голови Держводагентства Павло Гвозденко перевірив роботу водогосподарсько-меліоративного комплексу Київщини та ознайомився з роботою насосних станцій, які забезпечують водою землі фермерських господарств. Також Павло Гвозденко відвідав Козаровицьку насосну станцію – унікальний об'єкт, завдання якого полягає в перекачуванні води річки Ірпінь в Київське водосховище. Водне дзеркало річки знаходиться приблизно на 6-8 метрів (в залежності від наповнення) нижче ніж в водосховищі. З метою запобігання затопленню прилеглих територій та населених пунктів надпотужні насоси (на пікових навантаженнях) перекачують понад 60 метрів кубічних води в секунду!
Крім того, Павло Гвозденко спільно з керівниками водогосподарських організацій та головами сільських рад оглянули ряд об’єктів у Вишгородському районі. Київське водосховище протягом останніх років сильно потерпає від ерозії. У деяких місцях вже зруйнована дорога та є загроза, що руйнація берега може знищити будинки місцевих жителів.
Зокрема, відвідавши проблемні об’єкти в с. Лютіж та Нові Петрівці Вишгородського району, Павло Гвозденко доручив керівникам водогосподарських організацій вжити невідкладних заходів щодо укріплення берегу водосховища та внести пропозиції щодо покращення роботи водогосподарських об’єктів області.
Насамкінець Павло Гвозденко зауважив, що має надію, що спільні зусилля допоможуть максимально швидко та ефективно вирішити проблемні питання в галузі.