Міжнародний день Дністра

опубліковано 27.05.2019 09:22

Міжнародний день Дністра - це унікальна нагода, щоб задуматися над важливістю водних ресурсів у житті суспільства і разом з тим цікаво провести час, зазначила Ірина Овчаренко, вітаючи всіх, хто долучився до свята "Міжнародний День Дністра".
"Дністер - ріка стрімка, потужна, яка своїм життям вчить нас управляти водними ресурсами не лише у маловодні періоди, а і у періоди паводків. А Дністровське БУВР сьогодні показує приклад водникам з інших регіонів щодо впровадження європейських підходів у сучасному водному менеджменті", - зазначила Ірина Овчаренко.
Так, фахівці Держводагентства 25 травня мали можливість долучитися до заходів з відзначення Міжнародного Дня Дністра, що відбувався на Івано-Франківщині.
Еко-захід у парку Тараса Шевченка об'єднав різні покоління українців. Діти мали можливість долучитися до численних еко-розваг, майстер-класів, аніматори допомагали дітям весело та пізнавально провести час.
Наприклад, виховувати екологічну свідомість дітей у поводженні з вживаним пластиком вчили через смаколики, а саме "За 3 кришечки з пластику - отримай морозиво!"
Дорослі ж, у свою чергу, долучилися до зариблення міського озера та стали свідками презентаційних дослідів сучасної лабораторії моніторингу вод Дністровського БУВР.
Крім того, у парку було презентовано фото з конкурсу «Дністер - ріка життя і краси» та виставку художника - імпресіоніста Гулька Данила.
З Міжнародним Днем Дністра!
Дністер для всіх!