Дані про природні ресурси через єдине вікно, або апгрейд державних кадастрів

опубліковано 07.10.2019 09:21

4 жовтня перший заступник Голови Держводагентства Михайло Хорєв взяв участь у обговоренні питань подальшого функціонування державних кадастрів природних ресурсів.

Обговорення відбувалося у рамках міжвідомчої наради, у якій брали участь відомства, кожне з яких відповідає за свої частинки кадастрів.

Так, сьогодні під час заходу було узгоджено проєкт покрокового плану-графіка інтеграції державних кадастрів природних ресурсів на базі Державного земельного кадастру.

Акцентовано увагу на необхідності переходу від паперового на електронний формат ведення кадастрів.

Окремо, учасники наради обговорили питання створення єдиної площадки для доступу до даних державного водного кадастру, який має стати доступним вебінструментом для громадян.

Зокрема, станом на сьогодні ситуація виглядає наступним чином:

Державна служба з надзвичайних ситуацій відповідає за «поверхневі води» у частині проведення постійних гідрометричних, гідрохімічних спостережень за кількісними і якісними характеристиками поверхневих вод,

Держгеонадра – за розділ «підземні води»,

Держводагентство – за розділи «водокористування» та «поверхневі води» у частині обліку поверхневих водних об’єктів.

Метою урядовців є створення єдиного водного кадастру, що у свою чергу досить спростить доступ до таких даних, не лише громадянам, але і самим урядовим структурам.