Укргідрометцентр попереджає про підвищення рівнів води

опубліковано 31.08.2021 13:25

31 серпня - 3 вересня на рiчцi Прип'ять в створi поста Рiчиця (Волинська область) при подальшому пiдйомi рiвнiв води  iнтенсивнiстю 1-5 см за добу можливе досягнення вiдмiтки  виходу води на заплаву i часткового затоплення пасовищ (рiвень небезпеки жовтий).

В другiй половинi доби 31 серпня та 1 вересня на рiчках Закарпатської областi очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,3-1,0 м, над  рiвнями на 8 год 31 серпня, в межах русел, без негативних наслiдкiв. В мiсцях проходження сильних дощiв очiкується  формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на малих водотоках, в гiрських районах існує загроза сходу невеликих селевих потоків та зсувів грунту (рiвень небезпеки помаранчевий).   

1 - 2 вересня на рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) очiкується пiдйом рiвнiв води  на 0,2 - 0,8 м над рiвнями на 08 год 31 серпня,  без загрози негативних наслiдкiв. В мiсцях проходження значних дощiв можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.