Тренінг з підготовки Програми заходів ПУРБ річки Південний Буг

опубліковано 11.05.2023 11:38

Необхідність дотримання Директив ЄС, які стосуються якості питної води та достатнього очищення стічних вод, є однією із ключових вимог перед  Україною як кандидатом на членство в ЄС. Працюючи у цьому напрямку, Держводагентство спільно з басейновими управліннями водних ресурсів у різних регіонах України проводить тренінги щодо розробки Планів управління річковими басейнами. До роботи у тренінгах залучені фахівці водоканалів, представники місцевої та обласної влади, профільних організацій тощо.
 
Черговий комунікаційний тренінг з розробки ПУРБ відбувся у Вінниці. Ключова мета інтенсиву полягала у обговоренні актуальних питань, пов'язаних з підготовкою та включенням дієвої та економічно-ефективної програми заходів до Плану управління річковим басейном Південного Бугу.
 
Участь у тренінгу взяла начальниця управління забезпечення водними ресурсами Держводагентства Марія Шпанчик.
 
Під час роботи тренінгу детально обговорили питання щодо підготовки пропозицій до 8-го розділу Плану управління річковими басейнами, зокрема щодо реконструкції очисних споруд. Відповідні пропозиції від  водокористувачів, ОТГ та  заінтересованих осіб будуть зібрані та узагальнені до кінця поточного року.
 
Захід організовано за ініціативи Держводагентства, Асоціації «Укрводоканалекологія», Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг та EU4Environment.