Сучасне водопостачання з’явилося і на Херсонщині, зокрема у Іванівському районі

опубліковано 14.03.2019 11:18

У 2018 році за ініціативи Державного агентства водних ресурсів України з державного бюджету було виділено 69,9 млн. гривень на реконструкцію Іванівського групового водопроводу у Херсонській області.
За ці кошти відновлено ділянку вкрай зношеного магістрального водопроводу від станції очищення на Каховському магістральному каналі до майданчика водопровідних споруд в смт Іванівка загальною протяжністю понад 18 км.
Також було відновлено окремі елементи знезараження води очисної станції, що дозволило відмовитись від використання потенційно небезпечного рідкого хлору та перейти на знезараження води безпечним гіпохлоритом натрію.
Тепер після реконструкції, водогін, завдяки застосуванню сучасних технологій, заходів підвищення надійності, якості водопостачання та знезараження води, забезпечуватиме якісною питною водою 9 населених пунктів області.
У 2019 році у межах будівництва І черги Іванівського групового водопроводу планується продовження будівництва магістрального водопроводу від смт Іванівка до смт Нижні Сірогози.