Стартував двотижневий семінар для українських водників в Ізраїлі

опубліковано 06.09.2022 15:30

Фахівці Державного агентства водних ресурсів України беруть участь у двотижневому навчальному семінарі в Ізраїлі.
 
У складі групи представників водного сектору України на двотижневий курс до Ізраїлю вирушили заступник Голови Агентства Ігор Гопчак, начальник управління забезпечення діяльності Голови та зв‘язків з громадськістю Ігор Ковальов та начальниця управління забезпечення водними ресурсами Марія Шпанчик. 
 
Навчання організували Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства та Посольство Ізраїлю в Україні разом з MASHAV у рамках широкомасштабної ініціативи щодо надання допомоги та підтримки України.
 
Двотижневий інтенсив поєднує у собі курс теоретичних лекцій та включає практичні заходи. Серед запланованого українські водники відвідають низку навчальних семінарів, присвячених ізраїльському досвіду вирішення проблеми нестачі води, враховуючи кліматичні та природні особливості регіону, а також ознайомляться з роботою профільних лабораторій. Окрім того, планується відвідування найбільшого в світі заводу з очищення та опріснення води Sorek.
 
Впевнені, отримані знання та набутий досвід слугуватимуть однією з основ для впровадження кращих світових практик в управлінні водними ресурсами України. 
 
Фото: Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства