Проведення кущових нарад з водокористувачами – одна із складових успішного проведення поливного сезону 2021 року

опубліковано 17.03.2021 14:01

Конструктивний діалог з аграріями та водокористувачами надзвичайно важливий для забезпечення ефективної роботи зрошувальних систем та забезпечення урожаїв сільгоспвиробників.
 
Тож у березні поточного року БУВР річок Приазов’я разом з підвідомчими управліннями провели кущові наради з водокористувачами області в форматі робочих зустрічей із залученням зацікавлених сторін.
 
Для зручності кущові наради були організовані для трьох регіонів області:
  • водокористувачів, які забирають воду з Каховського та Приазовського магістральних каналів, а це представники півдня області – у  м. Мелітополь;
  • водокористувачів Північно-Рогачикської зрошувальної системи – у м. Дніпрорудне;
  • водокористувачів Запорізького району – у м. Запоріжжі.
Упродовж проведення всіх нарад керівництво БУВР річок Приазов’я відповіло на усі питання аграріїв, що стосуються формування вартості послуг, пов’язаних із забором води водокористувачами, у т.ч. електроенергії, проведення поливного сезону, порядку укладання договорів про надання послуг.
 
Під час зустрічей водокористувачі не лише отримали корисну інформацію, а й поспілкувались між собою, керівництвом БУВР річок Приазов’я та міжрайонних управлінь водного господарства, обговорили багато поточних питань.
 
За результатами нарад сторони визначили напрями для подальшої спільної роботи з метою ефективного використання потенціалу зрошення, збільшення урожайності та розвитку аграрного сектору в Запорізькому регіоні.