Про формування програми заходів ПУРБ Дону для представників Харківської області

опубліковано 19.05.2023 13:45

Черговий тренінг з питань підготовки програми заходів Плану управління річковим басейном Дону (із суббасейном Сіверського Дінця) відбувся 18 травня в онлайн-форматі.
 
Тренінг організований Сіверсько-Донецьким басейновим управлінням водних ресурсів на базі Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства за участю експертів екологічного консалтингу «Blue Rivers», фахівців Держводагентства та Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області, за підтримки й сприяння Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської обласної військової адміністрації.
 
Насамперед захід спрямований на покращення взаємодії Сіверсько-Донецького БУВР та РОВР у Харківській області з територіальними громадами й водоканалами міст Харківщини для забезпечення якісної підготовки програми заходів Плану управління річковим басейном Дону.
 
У ході тренінгу експерти екологічного консалтингу «Blue Rivers» представили докладну інформацію про підходи й вимоги формування програми заходів Плану управління річковим басейном 2025-2030 як урядового документу європейського зразка, економічну оцінку заходів та механізм їх фінансування, акцентували також на Директиві ЄС про очистку міських стічних вод.
 
Фахівці-водники басейну Сіверського Дінця презентували учасникам проєкт програми заходів річкового басейну Дону у Харківській області. При цьому зауважили, що, відповідно до плану-графіку, затвердженого Міндовкілля, протягом поточного року необхідно оновити вже розроблені розділи та завершити формування програми заходів, що стане основою для відбудови України у післявоєнний період.