Плануємо разом: підготовка пропозицій до програми державного моніторингу масивів поверхневих вод на 2022 рік

опубліковано 21.12.2021 08:30

З метою підготовки пропозицій до програми державного моніторингу масивів поверхневих вод (в частині діагностичного та операційного моніторингу) на 2022 рік у Держводагентстві відбулася робоча нарада за участю представників суб’єктів державного моніторингу поверхневих вод, зокрема Держводагентства, Українського гідрометцентру та Центральної геофізичної обсерваторії імені Б. Срезневського.
 
Учасники наради обговорили проблемні питання в частині узгодженості проведення вимірювань масивів поверхневих вод.
 
Ключовим питанням для обговорення стало формування єдиної програми моніторингу поверхневих вод на 2022 рік.
 
Проєкт програми на 2022 рік включає 583 пункти для діагностичного та операційного моніторингу масивів поверхневих вод та підготовлено з урахуванням результатів діагностичного моніторингу масивів поверхневих вод.
 
Згідно із результатами моніторингу встановлено хімічний стан масивів поверхневих вод у річкових басейнах Дністра, Вісли, Дунаю та Дону.
 
Масиви поверхневих вод, які характеризуються хімічним станом "недосягнення доброго", включено до програми операційного моніторингу масивів поверхневих вод на 2022 рік, для їх подальшого виконання.
 
Для збільшення частки охоплення масивів моніторингом додано нові пункти у рамках діагностичного моніторингу.
 
Відповідні пропозиції узгоджено між суб’єктами державного моніторингу вод та включено до проєкту програми державного моніторингу вод на 2022 рік для її подальшого затвердження Міндовкілля та виконанням у 2022 році.