Новий склад громадської ради при Держводагентстві сформовано

опубліковано 11.10.2021 09:50

У Держводагентстві відбулися установчі збори з формування нового складу громадської ради при відомстві. Участь у зборах взяли представники екологічних, природоохоронних, аграрних та профспілкових громадських організацій майже з усіх регіонів України.
 
На початку засідання з вітальним словом виступив директор Департаменту управління водними ресурсами Ігор Ковальов. Він зазначив, що Агентство відкрите до конструктивного діалогу з громадськістю.
 
«Одним з найважливіших факторів досягнення успіху щодо сталого управління водними ресурсами є максимальне залучення усіх заінтересованих сторін», ­– наголосив Ігор Ковальов.
 
Сергій Юрчик, уповноважений представник ініціативної групи, ознайомив присутніх з роботою попереднього складу громадської ради та подякував усім за плідну співпрацю, яка, в умовах карантинних обмежень, не завжди видавалася легкою.
 
У ході засідання присутні визначили кількісний та персональний склад громадської ради при Держводагентстві. Зокрема, до участі в установчих зборах було допущено 29 представників інститутів громадянського суспільства. А безпосередньо участь у заході взяли 26 осіб.
 
Відповідно, на установчих зборах одноголосно було визначено персональний склад громадської ради при Держводагентстві у кількості 26 осіб.
 
Після установчих зборів та підписання відповідного наказу громадська рада провела перше засідання.
 
Новообраних членів громадської ради привітав в. о. Голови Держводагентства Олексій Кузьменков.
 
«Громадська рада є тим органом, що допомагає своєю фаховою експертизою приймати ефективні управлінські рішення, необхідні для розвитку водної галузі», – підкреслив О. Кузьменков.
 
За результатами обговорення головою громадської ради при Держводагентстві одноголосно було обрано Ігоря Брагінця, голову Відокремленого підрозділу Херсонської обласної організації «Аграрний союз України».
 
Заступником голови громадської ради обрали Павла Гвозденка, експерта водного комітету ГС «Професійна асоціація екологів України», а секретарем – Ольгу Канську, начальника відділу із забезпечення діяльності Голови та зв’язків з громадськістю Держводагентства.
 
Окрім того, члени громадської ради внесли пропозицію актуалізації Положення про громадську раду при Державному агентстві водних ресурсів України та доповнення його з урахуванням карантинних обмежень та епідеміологічної ситуації. А також домовились у найближчі два тижні подати пропозиції до плану роботи громадської ради при Держводагентстві.
 
Насамкінець Ігор Брагінець висловив сподівання, що новообраний склад громадської ради стане ефективним консультативно-дорадчим органом при Держводагентстві та побажав колегам злагодженої і насиченої роботи.