Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ на травень 2021 року

опубліковано 30.04.2021 11:41

Перший заступник Голови Держводагентства Олексій Кузьменков провів онлайн-засідання міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи дніпровських та Дністровського водосховищ.
 
Відтак за інформацією представника Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у травні очікується в середньому 2065 м3/с, або 61% від норми (норма травня – 3379 м3/с).
 
Опісля учасники засідання заслухали інформацію заступника начальника Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, який доповів про якісний стан води у водосховищах Дніпровського каскаду. За результатами проведених досліджень – гідрохімічний стан води у дніпровських водосховищах за вмістом розчиненого кисню та біогенних речовин задовільний.
 
Враховуючи гідрометеорологічну та водогосподарську обстановку у басейні Дніпра, гідрологічний прогноз на травень, з метою забезпечення питного водопостачання населення, підтримання екологічно-безпечного стану дніпровських водосховищ, Міжвідомча комісія узгодила режим роботи каскаду дніпровських водосховищ на травень 2021 року.
 
Далі учасники засідання обговорили  гідрологічну ситуацію в басейні Дністра. Згідно з інформацією Укргодрометцентру приплив води до Дністровського водосховища у травні очікується в межах 320-380 м3/с, або 110% від норми, 34% забезпеченості.
 
За результатами обговорення комісія запропонувала для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до Дністровського водосховища, здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф Дністровської та Нижньодністровської ГЕС витратами не менше ніж 110-130 м3/с. Режим пропуску дощових паводків встановлюється у робочому порядку в кожному випадку окремо.