Громадська рада при Держводагентстві провела своє чергове засідання

опубліковано 30.07.2021 08:49

У четвер, 29 липня, відбулося чергове засідання громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів України.
 
Насамперед із вступним словом виступив в.о. Голови Держводагентства Олексій Кузьменков. Він зазначив, що Валентин Шліхта очолював процеси із проведення системної реформи Держводагентства і завжди намагався збільшити роль громадськості у реалізації водної політики. Проте, на жаль, життя внесло свої корективи і сьогодні ми вчимося жити в нових реаліях.
 
«Ми налаштовані на плідну роботу та напрацьовуємо спільне бачення розвитку галузі з урахуванням необхідності проведення структурної реформи, яка пов’язана із відокремленням функцій управління водогосподарською інфраструктурою від функцій управління водними ресурсами. Але надзвичайно важливо, щоб це відбувалося за участю усіх заінтересованих сторін», ­– зазначив Олексій Кузьменков.
 
Другим питанням порядку денного засідання громадської ради було обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки «Проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України» «Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року».
 
Учасники заслухали доповідь головного спеціаліста відділу забезпечення водними ресурсами Оксани Метлашевської та внесли свої зауваження й пропозиції щодо зазначеного проєкту документа. Зокрема, йшлося про терміни пролонгації програми, обсяги фінансування тощо.
 
Наостанок Ігор Брагінець звернув увагу присутніх на те, що каденція чинної громадської ради завершується 24 жовтня 2021 р. «Ці два роки нам довелося працювати у непростих умовах через виклики пандемії та інші непередбачувані життєві ситуації», –  зазначив голова громадської ради.
 
І.Брагінець наголосив на необхідності, відповідно до положення про громадську раду, створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при Держводагентстві.