Гідрометеорологічна служба України святкує 100-річний ювілей!

опубліковано 19.11.2021 09:40

Сьогодні рівно 100 років тому Декретом Ради Народних комісарів України був створений Укрмет – центральна українська метеорологічна служба.
 
Це свято метеорологів, синоптиків, гідрологів і агрометеорологів, які збирають і обробляють інформацію про клімат, його коливання і можливі наслідки, а також роблять прогнози щодо різних гідрометеорологічних явищ.
 
Робота працівників гідрометслужби дуже важлива для кожного, адже  усі розпочинають свій день з прогнозу погоди. Хоча погода і не залежить від волі людини, але вчасно отриманий прогноз дозволяє запобігти багатьом можливим небезпекам. Без праці та професіоналізму гідрометеорологів неможлива злагоджена робота галузей водного господарства, міського господарства, підприємств промисловості, авіації, дорожнього транспорту тощо.
 
Ваша щоденна добросовісна праця допомагає відвести загрозу для життя людей у небезпечних ситуаціях, сприяє попередженню матеріальних збитків від стихійних лих таких як повені та паводки, знижує виникнення  ризиків затоплення та підтоплення, забезпечує стійкий розвиток багатьох галузей економіки.
 
В. о. Голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Кузьменков щиро вітає колег з Ювілеєм і бажає усім причетним до гідрометеорології успіхів, міцного здоров’я, щастя та благополуччя! Нехай ваш професіоналізм та  кропітка праця приносить здобутки на благо нашої служби та  Держави.