ЕКОактивістам Сходу України – наочно про моніторинг поверхневих вод

опубліковано 01.07.2021 13:56

ЕКОактивісти з різних куточків Донеччини та Луганщини завітали на екскурсію до лабораторії моніторингу вод Східного регіону в м. Слов’янську, щоб на власні очі побачити і почути про її можливості після модернізації.
 
Наразі сучасна лабораторія Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів є однією з чотирьох базових лабораторних центрів Держводагентства, оснащених найсучаснішою високоточною технікою відповідно до європейських стандартів.
 
Наталія Білоцерківська, заступниця начальника відділу моніторингу вод та басейнової взаємодії, поділилась з активною екогромадськістю новими європейськими підходами у виконанні державного моніторингу поверхневих вод на Сході України.
У свою чергу, начальник лабораторії Олена Лоткова та провідний хімік Анна Баранова продемонстрували нове лабораторне обладнання, придбане за кошти Донецької обласної державної адміністрації та в рамках проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні і Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
 
Фахівці басейну Сіверського Дінця відповіли на численні запитання молоді, які активно цікавилися усіма деталями проведення моніторингу води і, водночас запевнили, що завжди відкриті до спілкування з громадськістю щодо питань пов’язаних із збереженням водних ресурсів на Сході України.
 
Нагадаємо, що державний моніторинг вод здійснюється з метою забезпечення збирання, обробки, збереження, узагальнення та аналізу інформації про стан водних об’єктів, прогнозування його змін та розроблення науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття рішень у галузі використання, охорони вод та відтворення водних ресурсів.
 
Довідково: Захід організовано у рамках Другого міжрегіонального семінару для ЕКОактивістів Сходу України, який проводився осередком громадянського суспільства «Друкарня» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Німецької неурядової організації Brot für die Welt ("Хліб для Світу").