Думай глобально – дій локально

опубліковано 15.03.2019 16:18

Під таким девізом у 2018 році проходив міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра».
І саме сьогодні, 15 березня 2019 року, у Одесі за участю Голови Держводагентства Ірини Овчаренко кращі його учасники отримали заслужені відзнаки.
Зазначений конкурс покликаний на пробудження екологічної культури та екологічного світогляду у підростаючого покоління в басейні Дністра.
Учасниками конкурсу є екологічно свідома молодь, яка переймається питаннями збереження Дністра.
І це саме та молодь, яка буде активно діяти для впровадження кращих практик раціонального користування природними ресурсами басейну Дністра, збереження його природної краси та ландшафтного різноманіття.
У 2018 році, завдяки співпраці державних і громадських організацій Молдови та України, у конкурсі взяли участь більше 700 учасників. Серед яких призерами стали 87 конкурсантів.
Особливістю конкурсу є те, що він відображає співпрацю між Україною та сусідньою Молдовою заради збереження Дністра, та наглядно демонструє одну із фундаментальних вимог Європейського союзу до водної політики - дотримання басейнового принципу в управлінні водними ресурсами.
 
Детальніше:
 
10 років тому, у 2008 році, екологічні громадські організації Одещини спільно з Одеськими водниками започаткували міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра».
Конкурс мав такий екологічно-соціальний ефект, що згодом до його засновників долучились інші громадські і державні організації з усього басейну Дністра, в тому числі і з Молдови.
Уже три роки поспіль конкурс проходить за сприяння Державного агентства водних ресурсів України.
 
Номінаціями Конкурсу є:
 
• «Малюнок»;
•«Фоторобота»;
•«Відеофільм, слайд-шоу»;
• «Захід з оздоровлення водних ресурсів»;
• «Твір, оповідання, вірш, науково-популярна стаття».
 
Переможцями конкурсу щороку стають 70-100 конкурсантів віком від 5 років і старше.
 
За 10 років у конкурсі взяли участь близько 10 тис. учасників, з яких понад 800 стали переможцями.