Другий пішов, політ нормальний: отримано проєкт Плану управління річковим басейном Дністра

опубліковано 24.09.2021 14:43

Відтепер до басейну Дніпра доєднався ще один прогресивний басейн, який вже отримав свій проєкт Плану управління річковим басейном.
 
Українські експерти завершили роботу над першим драфтом ПУРБ Дністра.
 
Документ розроблений за результатами напрацювань українських експертів та за підтримки зацікавлених сторін водного сектору на національному і басейновому рівнях.
 
Підготовка проєкту Плану для басейну Дністра здійснювалась відповідно до європейських вимог на основі кращих практик впровадження Водної Рамкової Директиви. А сам документ покликаний сприяти переходу до інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом.
 
Зазначений проєкт містить перші розділи Плану управління річковим басейном Дністра в Україні на 6-річний період 2025-2030 рр. У ньому зібрана загальна характеристика річкового басейну, аналіз антропогенного навантаження, зони, що підлягають охороні, результати програм моніторингу, перелік екологічних цілей, огляд виконання програм заходів тощо.
 
Надалі документ ще доповнюватиметься відповідно до план-графіку процесу розроблення Плану управління річковим басейном Дністра
 
Остаточний і повний проєкт Плану управління річковим басейном Дністра повинен бути поданий до Кабінету Міністрів України для затвердження не пізніше 1 серпня 2024 року.

Головною метою Плану управління річковим басейном Дністра є досягнення «доброго» екологічного стану вод для даного річкового басейну.

Документ доступний за посиланням.