Діалог про водні ресурси Дніпропетровщини

опубліковано 21.09.2020 15:34

18 вересня поточного року Голова Держводагентства Валентин Шліхта разом з Головою Держекоінспекції Андрієм Мальованим провели робочу зустріч з керівництвом Дніпропетровської облдержадміністрації.
 
Захід проходив за участі заступника голови облдержадміністрації Максима Скрипника, представників апарату ОДА та начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Дніпропетровській області Ольги Чехун.
 
Під час зустрічі були розглянуті нагальні питання щодо:
- стану малих та середніх річок Дніпропетровщини;
- проблем з шахтними водами Кривбасу;
- впливу промислових підприємств на стан водних ресурсів регіону;
- неконтрольованого будівництва дамб на водоймах області;
- стану водогосподарських споруд області, зокрема каналу Дніпро-Донбас.
 
Валентин Шліхта наголосив на важливості та необхідності встановлення горизонтальної комунікації органів влади. Зокрема регіональних організацій Держекоінспекції та Держводагентства спільно з місцевою владою для забезпечення поліпшення якості водних ресурсів, встановлення належного контролю за додержанням водокористувачами вимог водного законодавства.
 
Не лишилися поза увагою і питання щодо перспектив розвитку зрошуваного землеробства у регіоні, а також про необхідність встановлення пільг на земельний податок для об’єктів водогосподарського комплексу.
 
У результаті прийняли спільне рішення про налагодження та подальший розвиток конструктивної взаємодії задля напрацювання спільних дій для вирішення водних проблем.
 
Нагадаємо, що візит керівників Держводагентства та Держекоінспекції до Дніпра відбувся в рамках заходів Міжнародного дня чистих берегів, який цьогоріч проходив під егідою Міністра Міндовкілля Романа Абрамовського.