Басейн Дністра, Причорномор’я та Придунав’я: сфера узгодження спільних рішень водників України та Молдови

опубліковано 12.06.2019 15:33

Зокрема, про визначення спільних дій із використання та охорони прикордонних вод 11 червня спілкувалися водники України та Молдови.

Обговорення відбулося у м. Яремче (Івано-Франківська область) під час XVII наради Уповноважених Урядів України та Республіки Молдова у рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова.

 Так, українські водники на чолі із Уповноваженим Уряду України Михайлом Хорєвим під час сьогоднішнього засідання обмінялися досвідом із управління водними ресурсами в басейнах річок Дністер, Причорномор’я та Дунай, у тому числі Придунайських озер, обговори стан виконання та результати проведення водно-екологічного моніторингу та контролю якості вод.

Розглянули питання проведення еколого-репродукційного пропуску з Дністровського водосховища у 2019 році, узгодження інтересів верхів'я, пониззя Дністра та Республіки Молдова.

 Детальніше учасники наради зупинилися на заходах щодо збереження біологічного різноманіття у транскордонних басейнах річок, стані імплементації сторонами Директив Європейського Союзу та обмінялися досвідом стосовно роботи консультаційно-дорадчих органів, таких як басейнові ради.

Зокрема, водники узгодили можливість подальшої спільної участі у роботі українських басейнових рад та молдовських комітетів. Крім того, серед іншого обговорили багато робочих питань.

 

Але важливо, що водники обох країн розуміють, що лише спільними зусиллями можна ефективно управляти транскордонними водними ресурсами та досягати спільних результатів у доброму екологічному стані річок.