«Swim across Dnipro», або як понад 200 плавців сколихнули річку

опубліковано 08.07.2019 13:41

7 липня 2019 року – масштабний екологічний івент, вже другий рік поспіль стартує з перепливу Дніпра.
Минулого року наші плавці пливли з Труханового острову до Річкового вокзалу.
Це був Історичний переплив Дніпра. Сьогодні ж плавці долали відстань від пляжу «Чорторий» до узбережжя парку «Наталка».
Професійні спортсмени, аматори, діти перепливали Дніпро для того, щоб довести собі, що вони можуть, що вони не байдужі до Дніпра.
Бо Дніпро – це одна з найкрутіших річок України.
Поки плавці долали дистанцію, наш відомий гість, Олег Лісогор, рекордсмен переможець численних чемпіонатів світу із плавання, зокрема 50 м брасом - він подолав за 26.17 секунди, як знавець своєї справи, допомагав людям, які спостерігали за змаганням, зрозуміти, що ж саме відбуватиметься зараз у воді. У результаті перепливу маємо чемпіонів.
Так, серед чоловіків, жінок та дітей за таймінгом було обрано трійку призерів, які отримали від Голови Держводагентства Ірини Овчаренко гарні та практичні подарунки: рюкзаки з професійним приладдям для плавання, а саме окулярами, тренажером для рук та спеціальним рушником.
Перше місце серед чоловіків посів Михайло Кобища, який подолав 550 метрів за 7 хв 57 секунд, серед жінок Поліна Юзофенко – подолала дистанцію за 8 хвилин 21 секунду.
Також за віком було обрано найстаршого учасника перепливу, ним став Олександр Ларченко, якому 64 роки.
Переплив Дніпра «Swim across Dnipro» - втілює у собі об’єднання інтересів екологів, водників та спортсменів-плавців, для яких є дуже важливим фактор чистоти водойм у яких вони тренуються та змагаються.