Водність Дніпра у серпні очікується в середньому 137%

опубліковано 01.08.2018 09:58

Про це йшлося на Міжвідомчій комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на серпень 2018 року, яка відбулася за участю Павла Гвозденка – заступника Голови Держводагентства, та Раду Казаку – в.о. директора Агентства  «Апеле Молдовей» Республіка Молдова.
 
Зокрема, начальник відділу гідропрогнозів Укргідрометцентру В.Бойко на початку засідання зазначила, що водність Дніпра біля Києва у серпні 2018 року очікується в середньому 137% від норми (норма серпня – 842 м3/с), а Дністра - 89% від норми.
 
Представник Дніпровського БУВР проінформував присутніх, що на сьогодні якісний стан води у каскаді дніпровських водосховищ задовільний і за показниками вмісту біогенних речовин дещо кращий ніж у відповідний період  попередніх років.
 
Міжвідомча комісія, врахувавши пропозиції всіх учасників та для забезпечення питного водопостачання населення, підтримання екологічно-безпечного стану дніпровських водосховищ, встановила оптимальний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ у серпні 2018 року.
 
Крім того, для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра здійснюватиметься рівномірний попуск у нижній б’єф Дністровського водосховища середньодобовими витратами не менше ніж 130 м3/с.
 
Детальніше з режимами роботи дніпровських та Дністровського водосховищ можна ознайомитись за посиланням: http://davr.gov.ua/rezhymy-roboty-vodoskhovyshch