Водники та рибники терміново обговорили заходи для попередження задухи риби та збільшення проточності Київського водосховища

опубліковано 19.06.2019 18:27

Сьогодні, 19 червня 2019 року перший заступник Голови Держводагентства Михайло Хорєв спільно з Головою Держрибагентства Ярославом Бєловим та начальником Київського рибоохоронного патруля Володимиром Мухіним обговорили та визначилися із подальшими спільними діями для покращення екологічної ситуації та умов існування водних живих ресурсів в Київському водосховищі.

За результатами обговорення ситуації, що склалась в Київському водосховищі, прийнято рішення щодо збільшення проточності шляхом постійного пропуску води через турбіни Київської ГЕС.

Держводагентство звернулось до ДП «НЕК Укренерго» та ПрАТ «Укргідроенерго» щодо забезпечення цілодобового пропуску води через Київську ГЕС.

Інформуємо, що для моніторингу якісного стану вод Держводагентством спільно з Київським рибоохоронним патрулем буде забезпечено почащений моніторинг якості води в акваторії Київського водосховища.

Держводагентство оперативно інформуватиме про результати моніторингу якості води в акваторії Київського водосховища та вжиті заходи.