Весняне водопілля стосується кожного

опубліковано 30.01.2019 09:09

Українські водойми скуті кригою, але у водників на часі триває активна підготовка до пропуску льодоходу, повені та паводків.

Щоб ефективно та завчасно запобігати шкідливій дії льодоходу та повені фахівці водної сфери вже сьогодні обстежують гідроспоруди об’єктів водної інфраструктури та готують їх до пропуску весняного водопілля.

Регіональні водогосподарські організації Держводагентства активно співпрацюють із місцевими органами влади та територіальними підрозділами ДСНС та координують заходи з підготовки до весняного водопілля.

Для оперативного реагування на підвищення рівнів води у річках приведено у готовність усе обладнання на водомірних постах та гідрометричних спорудах, проведено інструктажі та інші заходи.

Відповідні заходи затверджені наказом Держводагентства від 14.01.2019 №14 «Про пропуск льодоходу, повені та паводків у 2019 році», яким регламентовано заходи щодо захисту населених пунктів, господарських об’єктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод під час пропуску льодоходу, повені та паводків у 2019 році.

На сьогодні, у водогосподарських організаціях сформовано аварійні бригади у кількості понад 4300 осіб, які оснащені 58 плавзасобами. Також підготовлено до роботи понад 1600 автомобілів, машин і механізмів, з яких 140 автобусів для перевезення робочих бригад та виконання ремонтно-відновлювальних  робіт, 235 одиниць насосної техніки, з яких 152 пересувних насосних станцій для відкачки ґрунтових вод та поверхневого стоку.

Крім того, для проведення запобіжних заходів із виконання робіт з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків створено аварійний запас паливно-мастильних, будівельних матеріалів, мішків, засобів освітлювання, захисного одягу, робочих інструментів тощо. Загалом на суму 19,2 млн. гривень сформовано матеріальний резерв із інертних матеріалів, а саме: камінь – 2900 куб. м; щебінь – 3800 куб. м; пісок – 8600 куб. м.

 

 

#Готуймося_до_водопілля_завчасно

#Підготовлений_значить_захищений