В. Шліхта: наше завдання – вивести управління водогосподарськими організаціями на якісно новий рівень

опубліковано 02.02.2021 08:21

1 лютого Голова Держводагентства Валентин Шліхта провів зустріч з керівниками двох басейнових управлінь водних ресурсів: Деснянського БУВР та БУВР р. Прип’ять.

Загальна мета зустрічі – узгодження планів роботи водогосподарських організацій на 2021 рік. Головним завданням є підвищення ефективності використання бюджетних коштів та збільшення надходжень до спецфонду держбюджету 2021 р.

З одного боку це включає техніко-економічне обґрунтування формування пріоритетів капітальних видатків. А з іншого – в управлінні водогосподарських організацій знаходиться значний актив, який має ефективно використовуватися, що, власне, і повинно привести до збільшення надходжень до спецфонду державного бюджету.

Голова ДАВР заслухав презентації керівників басейнових управлінь та дав рекомендації щодо окремих аспектів діяльності водогосподарських організацій.

«Формування видатків повинно здійснюватись на основі економічного обґрунтування доцільності використання бюджетних коштів», – наголосив Валентин Шліхта.

Учасники зустрічі обговорили низку проєктів, що мають на меті захист населених пунктів від можливих підтоплень, регулювання поверхневих вод та доцільного і повного господарського використання усіх наявних одиниць спецтехніки.

За результатами наради Валентин Шліхта визначив завдання щодо уточнення планів роботи водогосподарських організацій відповідно до питань, які виникли в процесі обговорення.