Увага! Попередження про зміну гідрологічної ситуації

опубліковано 05.01.2022 14:15

Протягом доби 5 січня на ділянці Тиси Тячів-Хуст очікується підвищенням рівнів води на 0,2-0,4 м з подальшим затопленням заплави, частковим затопленням сільгоспугідь ряду сіл у Тячівському районі Закарпатської області та формування у другій половині доби максимальних рівнів (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).
 
5-6 січня, внаслідок добігання води паводкової хвилі з верхів’їв, продовжуватиметься ріст рівнів води над рівнями на 8 год 5 січня :
 
-        на  Тисі  біля Вилока – на 2,7-3,2 м, можливий початковий вихід води на заплаву  (І рівень небезпеки- жовтий);
-        у нижній течії Боржави – на 0,5-1,0 м з утриманням води на заплаві, частковим затопленням дороги В.Ком'яти-Шаланки та з можливим переливом через дорогу Мукачево-Рогати, сільгоспугідь ряду сіл Берегівського та Хустського районів Закарпатської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).
 
5-7 січня на Латориці біля Чопа, внаслідок добігання води паводкової хвилі, продовжиться підвищення рівня води на 2,0-2,5 м, з виходом води на заплаву та можливим початковим затопленням дороги М.Геївці-Тисянка Ужгородського району Закарпатської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).
 
6-9 сiчня на рiчках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) очiкується відновлення пiдйомів рiвнiв води на 0,1 - 0,5 м над рiвнями на 08 год 5 сiчня, мiсцями можливий початковий вихiд води на заплаву. На р. Захiдний Буг бiля м. Кам'янка-Бузька продовжиться подальше затоплення заплави (І рівень небезпеки - жовтий).