Угорські водники відвідають найбільшу у Європі гідротехнічну споруду

опубліковано 05.06.2019 12:49

Зазначений захід відбудеться у рамках ХХІІІ наради Уповноважених Урядів України та Угорщини, яка проходитиме у м. Нова Каховка протягом 4-6 червня.
4 червня урядовці обох країн під час заходу розглянули питання співробітництва у водному секторі, зокрема на прикордонних водах, і виконання попереднього Протоколу ХХІІ наради Уповноважених Урядів України і Угорщини.
Окремо зупинилися на проблемі засмічення твердими побутовими відходами басейну Верхньої Тиси. Зокрема, Угорські колеги акцентували увагу на фактах потрапляння побутових відходів у річку Тиса з української території на угорську. Тому Угорські водники змушені були звернутися до Держводагентства з проханням щодо сприяння вирішення цієї проблеми і інформування відповідних місцевих органів Закарпаття стосовно ліквідації цього сміття.
Обговоривши цю проблему водники обох країн констатували, що це питання не вирішиться на місцевому рівні.
Крім того, учасники наради планують обговорити реалізацію Спільної Українсько-Угорської Протипаводкової Програми Розвитку та спільні проекти програм міжнародної технічної допомоги та інші питання.
Також представники Української та Угорської делегацій відвідають Головний  Каховський магістральний канал та Головну споруду Північно-Кримського каналу, оглянуть меліоративний комплекс Чаплинського управління водного господарства БУВР нижнього Дніпра та філію «Каховська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго».
*ХХІІІ нарада Уповноважених Урядів України та Угорщини проходить у рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах.