Шановні вчені та науковці!

опубліковано 10.11.2016 12:38

Шановні вчені та науковці!
Щорічно 10 листопада відзначається Всесвітній день науки.
Офіційна назва міжнародного свята - Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development), а його витоки лежать в усвідомленні світовою спільнотою користі науки та її ролі у підвищенні якості життя людства, необхідності глобальної взаємодії між наукою та суспільством і залучення громадськості до широкої дискусії із пов’язаних питань.
У рамках святкування Всесвітнього дня науки під егідою ЮНЕСКО проводиться цілий ряд різноманітних заходів, спрямованих як на роботу з науковими та навчальними колективами, так і на тісну взаємодію з урядовими організаціями. Мета цих зусиль - широке поширення знань у справі розвитку та встановлення миру на землі для всіх верств суспільства, проведення своєрідних днів відкритих дверей.
Це є не тільки фактором популяризації тих чи інших наукових напрямків і технологій, але і багато в чому позбавляє суспільство від деструктивного непорозуміння, зміцнюючи довіру і сприяючи позитивному прогресу всього нашого суспільства.
У цей день Держводагентство вітає усіх науковців із святом та бажає міцного здоров’я, мирного неба, добра й злагоди, творчого натхнення, нових ідей та їх успішної реалізації для розквіту науки!
 
З повагою виконувач обов’язків Голови Держводагентства П.Гвозденко