Рекорди зрошення 2018 року

опубліковано 20.12.2018 21:12

У рамках засідання колегії Держводагентства розглядалися питання діяльності управлінь каналів, що забезпечують подачу води як у маловодні регіони, так і на потреби зрошення. Зокрема, за останні 4 роки кількість поданої води для потреб зрошення збільшилась на 400 млн. куб. м.
"Цього року ми маємо рекорд із забору води на зрошення. Так, у 2018 році він становив майже 1,6 млрд. куб.м води", - зазначив заступник директора департаменту водного менеджменту Держводагентства Вячеслав Розгон.
Беззаперечним лідером із подачі води є найбільший у Європі Головний Каховський магістральний канал, яким подано 1,1 млрд. куб. м води.
Уцілому каналами протягом поливного сезону здійснювалася подача води у повному обсязі згідно з поданими заявками. "Хмельницька область, де в основному відбуваються процеси осушення також почала працювати над збільшенням площ зрошення.
 Зокрема, вже розширено площі поливних земель до 600 га", - поінформував голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий."
Роботу каналів важко переоцінити, адже вони дають можливість аграрному сектору півдня України ефективно працювати, що в умовах змін клімату, є надзвичайно важливим та актуальним питанням державної ваги", - зазначила Ірина Овчаренко.