Програма USAID АГРО розпочала прийом проєктів на одержання субгранту для впровадження нових технологій зрошення

опубліковано 26.10.2022 15:36

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) запрошує подавати концепції проєктів на одержання субгранту для впровадження нових технологій зрошення, енерго- та водозберігаючого обладнання та автоматизації зрошення у пілотних організаціях водокористувачів.  
 
Метою цієї субгрантової програми є просування процесу земельної реформи, сприяння інноваціям у зрошенні, розширення прав і можливостей земле- та водокористувачів, допомагаючи їм запровадити сучасне зрошення через впровадження нових технологій і автоматизацію зрошення, закупівлю та встановлення енерго- та водозберігаючого обладнання для скорочення непродуктивних втрат води, зменшення споживання енергії та збереження родючості ґрунту.  
 
Діяльність за цим субгрантом передбачає розробку та реалізацію 2-х пілотних проектів для організацій водокористувачів у Одеській та Черкаській областях, у районах, де зараз не ведуться бойові дії та де є потреба у відновленні або модернізації зрошувальних систем. Територія обслуговування одного пілотного проекту має становити не менше 200 га. Програма USAID AГРО планує надати до 36.6 мільйонів гривень за допомогою 2-х субгрантів (до 18,3 млн. грн. на один субгрант одній організації водокористувачів). Остаточна сума залежить від діяльності в рамках договору субгранту та остаточних переговорів.