Про відновлювальні роботи на пошкоджених паводком водних об’єктах Прикарпаття

опубліковано 01.10.2020 14:52

На річці Бистриця Солотвинська в селі Старий Лисець Тисменицького району та на річці Прут в селі Воскресінці Коломийського району тривають роботи з відновлення пошкоджених цьогорічним літнім паводком берегоукріплень та дамб.
 
Головним питанням робочого візиту Голови Держводагентства Валентина Шліхти на Прикарпаття стала перевірка стану виконання відновлювальних робіт на водних об’єктах. Зокрема, очільник Агентства перевірив темпи та якість проведення берегоукріплювальних заходів, враховуючи наближення зимового періоду.
 
Під час огляду об’єктів Валентин Шліхта звернув увагу підрядних організацій на обов’язкову розчистку русел річок для унеможливлення руйнації водогосподарських об’єктів під час проходження чергового паводку. Також Голова Держводагентства відзначив оперативність і належну якість роботи робітників, подякувавши їм за професійне виконання своїх обов’язків.
 
«Важливим є також те, що водники Прикарпаття детально інформують місцевих мешканців про проведення відновлювальних робіт на об’єктах, які здійснюють за державні кошти. Підтвердженням цьому є наявність на всіх об’єктах актуальної інформації з паспортними даними будівництва», - зазначив Голова Агентства.
 
У свою чергу начальник Дністровського БУВР Роман Михайлюк поінформував керівника Агентства про повне завершення відновлювальних робіт на трьох об’єктах на річках Рибниця, Прут, Чечва у селах Смодна, Заболотів та Верхній Струтин, відповідно.
Окрім того, дамба у селі Воскресінці також перебуває вже на завершальному етапі відбудови. За інформацією підрядника, роботи планується завершити протягом 10 днів при сприятливих погодних умовах. На інших п’яти об’єктах триває активна фаза робіт.
 
Детальніше:
 
на замовлення Дністровського БУВР тривають роботи щодо:
 
- відновлення берегоукріплення на річці Бистриця Солотвинська в с. Старий Лисець Тисменицького району Івано-Франківської області, яке було пошкоджене стихією 24 червня 2020 року. Зокрема, заплановано будівництво підпірну стінку із габіонних конструкцій довжиною 147 м, влаштування хворостяної вистилки – 514,5 куб.м,– влаштування гравійного вирівнюючого шару - 77 куб.м, влаштування підпірної стінки - 441 куб.м, засипка пазух – 1763 куб.м. Кошторисна вартість будівництва – 1996,648 тис. гривень. Тривалість будівництва – 2 місяці;
 
- відновлення і кріплення водозахисної дамби на річці Прут протяжністю 230 м на ділянці м. Коломия - с. Воскресинці Коломийського району Івано-Франківської області, яка була пошкоджена стихією 12-25 червня 2020 року.
 
Зокрема, заплановано регулювання русла річки довжиною 830 м, укладка, влаштування 230 габіонних ящиків, 1924 куб.м великогабаритного каміння, 348 куб.м бутового каменю, виїмка прокопу - 116126 куб.м, насип дамби - 5625 куб.м, 1360 кум.м - перемичка. Кошторисна вартість будівництва – 10499,999 тис.гривень. Тривалість будівництва – 6 місяців. Проєктна тривалість експлуатації 15 років.