Про паводкову ситуацію на річках Прикарпаття станом на 30 червня 2018 року

опубліковано 30.06.2018 14:02

Протягом доби спостерігався підйом води на річках басейнів Дністра, Прута та Сірету. З метою попередження негативних наслідків від проходження паводку водогосподарськими організаціями вживаються заходи з мінімізації їх наслідків.
Зокрема фахівцями Дністровського БУВР проводяться відновлювальні роботи на гідротехнічних спорудах. Задіяно 2 од. техніки та 22 особи. Вкладено 1200 мішків з гравійно-піщаною сумішшю та засипано 11 м3 негабаритного каменю. Це дало змогу попередити руйнування дамби, яка захищає село Підлісся Тисменицького району.
В Стрийському районі Львівської області в с.Зарічне річка Турянка вийшла з берегів в результаті залишаються підтопленими 40 присадибних ділянок та 20 окремих будівель.
На місці події працюють працівники Дрогобицького УВГ спільно з  територіальними підрозділами ДСНС у Львівській області. Проводиться відкачка води з будівель. Ведеться постійний моніторинг ситуації
За інформацією Тернопільського облводресурсів залишаються підтопленими 2 підвальних приміщення приватних домогосподарств в Чортківському районі та в Гусятинському районі.
Разом з тим, з метою мінімізації наслідків паводку на території республіки Молдова та Одеської області, Держводагентством відкореговано режим роботи Дністровського водосховища. Ситуація, щодо проходження паводку контролюється водогосподарськими організаціями Держводагентства.