Причорномор'я долучається до процесу формування басейнових рад

опубліковано 12.10.2018 13:00

26 жовтня 2018 року відбудуться збори заінтересованих сторін щодо утворення басейнової ради річок Причорномор'я.
До складу басейнової ради подали заявки водокористувачі, представники аграрного бізнесу, промисловості, громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у межах річкового басейну, органів влади та інші зацікавлені особи Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Всього подано 30 таких заявок.
Організовуватиме процес установчих зборів Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор'я.
Збори заінтересованих сторін щодо утворення басейнової ради річок Причорномор’я  відбудуться о 14.30  у актовій залі Одеського державного екологічного університету за адресою: м. Одеса, вулиця Львівська, 15.
Контактна особа: Голеня Ніна Іванівна, тел. (048) 766-90-98.
                                    Бужинська Ольга Миколаївна, тел. (048) 766-90-98.
Під час заходу відбудеться:
- формування складу басейнової ради річок Причорномор'я;
- розгляд проекту Положення про басейнову раду річок Причорномор'я;
- обрання голови басейнової ради та його заступника;
- утворення секретаріату басейнової ради.
Установчі збори з формування складу басейнової ради річок Причорноморя відбудуться відповідно до Закону України від 04.10.2016 № 1641-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом», наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 26.01.2017 № 23 «Про затвердження Типового положення про басейнові ради» (зареєстровано у Мін’юсті 17 лютого 2017 р. за № 231/30099).
 
Довідково:
Річкові басейни середніх і малих річок, що протікають по території Одеської, Херсонської та Миколаївської областей та впадають у  Чорне море, не виділяються в самостійні гідрографічні одиниці басейнового рівня: вони об'єднані в одну гідрографічну одиницю басейнового рівня — річки Причорномор'я.
Згідно з гідрографічним і водогосподарським районуванням басейн річок Причорномор'я має визначне значення для населення  південних районів України. Площа басейну складає 4,4% від загальної площі України.