Представлення проєкту розділів Плану управління річковим басейном Дніпра

опубліковано 21.12.2020 14:53

18 грудня у режимі онлайн відбулось представлення напрацювань у частині підготовки Плану управління річковим басейном Дніпра у рамках проєкту «Водна ініціатива Європейського Союзу плюс для країн Східного партнерства».
 
З вітальним словом від Держводагентства до заходу долучився перший заступник Голови Агентства Олексій Кузьменков.
 
Українські та європейські експерти продемонстрували досягнення щодо результатів робіт з розробки проєкту Плану управління для найбільшого річкового басейну України.
 
Зокрема, було представлено основні водно-екологічні проблеми в басейні Дніпра та результати їх обговорення з громадськістю, проєкти розділів Плану управління річковим басейном Дніпра.
 
Нагадаємо, що наразі для басейну Дніпра:
- виконано загальну характеристику річкового басейну;
- визначено масиви поверхневих та підземних вод;
- проведено оцінку антропогенних впливів на якісний та кількісний стан вод;
- сформовано реєстр зон, що охороняються;
- підготовлено економічний аналіз водокористування;
- підготовлено проєкт програми діагностичного моніторингу, виконання якої планується з 2021 року.
 
Крім того, Ярославом Слободніком продемонстровано перші результати проведеного у жовтні скринінгу забруднюючих речовин для басейну Дніпра. Детальніше про вражаючі результати очікуйте у наступних постах Держводагентства.
 
Розроблення планів управління річковими басейнами є одним із завдань, що передбачені планом-заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.