Підсумки чергового засідання басейнової ради Десни та верхнього Дніпра

опубліковано 12.07.2022 08:31

Чергове засідання басейнової ради Десни та верхнього Дніпра під головуванням Сергія Цибулі, голови басейнової ради, представника від Національного університету «Чернігівська політехніка», пройшло учора, 11 липня, у форматі відеоконференції.
 
Басейнова рада є частиною євроінтеграційного процесу та демократичною платформою, яка сприяє впровадженню інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом.
 
Цього разу, окрім членів басейнової ради, до обговорення питань приєднались представники органів місцевого самоврядування басейну Десни на території Чернігівської та Сумської області та представники Держекоінспекції у Чернігівській області. Завдяки залученню громад до  наявних проблем стане можливим включення до місцевих програм заходів, спрямованих на вирішення водно-екологічних проблем, та буде розпочато їх фінансування.
 
Саме активна співпраця басейнової ради з органами місцевого самоврядування сприятиме збереженню довкілля та формуванню позитивного іміджу України на міжнародній арені, що є особливо важливим у контексті міжнародних зобов’язань України.
 
У ході засідання учасники розглянули результати роботи з визначення масивів підземних вод суббасейнів верхнього Дніпра та Десни, представили проєкт Методичних рекомендацій щодо встановлення екологічних цілей та розробки програми заходів Плану управління річковим басейном, розглянули питання ренатуралізації природного стану водотоків та водно-болотних угідь в умовах зміни клімату. Усі напрацьовані рішення й пропозиції будуть враховані під час розроблення та виконання Плану управління річковим басейном.