Перспективне партнерство у водній галузі Прикарпатського регіону

опубліковано 23.04.2021 12:11

22 квітня 2021 року за спільної ініціативи відбувся онлайн-семінар за участі представників WWF-Україна та  Басейнового  управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.
 
В ході семінару учасники представили результати власних напрацювань та обговорили стратегію співпраці та участі у подальшій розробці плану управління  басейну Черемоша. 
 
Зокрема, керівниця напрямку «Вода» WWF-Україна Інна Гоч розповіла про напрацювання в напрямку «Вода» WWF-Україна з фокусом на басейн Черемоша та подальше бачення можливої співпраці. Заступник начальника БУВР Пруту та Сірету Григорій Кікерчук представив основні напрямки  діяльності Басейнового  управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.
 
У ході семінару учасники визначили основні стратегічні напрямки співпраці між WWF та БУВР Пруту та Сірету щодо управління водними ресурсами, покращення екологічного стану річок, відновлення водних екосистем тощо. Найближчим часом заплановано розпочати дослідження наявних перешкод для проходження вільної течії води в басейнах річок Прут та Сірет. Окрім цього, розробляються основні принципи взаємодії між організаціями, які будуть втілені у меморандумі про співпрацю.