Оперативна інформація станом на 23 липня 2021 року: негода на Приазов’ї

опубліковано 23.07.2021 15:47

Запорізька область:
 
За даними Запорізького обласного центру з гідрометеорології, 22 липня в Запорізькій області пройшли дощі різної інтенсивності – від значних до надзвичайних, що супроводжувалися грозами та поривами вітру. Найбільш інтенсивні опади випали у південній частині області (с. Новоолексіївка – 152 мм, м. Бердянськ – 126 мм, с. Осипенко – 62 мм). Це призвело до підвищення рівня води на р. Лозуватка (басейн річок Приазов’я) та р. Берда, без перевищення відмітки затоплення заплави. Станом на 23 липня рівень води поступово знижується.
За даними ДСНС, 22 липня у м. Бердянськ опадами затоплено 70 дворогосподарств, а також, внаслідок обриву електрокабеля, на затопленій ділянці загинуло 2 людини. Підрозділами ДСНС проводилася евакуація жителів та відкачування води.
Ситуація на Бердянському водосховищі залишається стабільною, наповнення водосховища – 86%.
 
Херсонська область:
 
Інтенсивні опади, що пройшли вночі з 22 на 23 липня призвели до затоплення територій населених пунктів у Новотроїцькій територіальній громаді (села Василівка, Ковильне, Двійне), у Генічеській територіальній громаді (села Стокопані, Щасливцево), Тавричанській територіальній громаді (село Мар’янівка). Загалом затоплено близько 50 подвір’їв. Відкачування води проводилося силами ДСНС та місцевих мешканців. Вода поступово спадає.