Огляд гідрологічної ситуації на річках Карпатського регіону станом на 10 липня

опубліковано 10.07.2020 11:29

Басейн Дністра
На Дністрі продовжувався спад рівнів води на 2-27 см, лише у створі поста Заліщики рівень зріс на 5 см. На притоках Дністра відновився спад рівнів до 26 см.
Станом на 10 липня рівень води у Дністровському водосховищі становить 119,95 м.
У р.Болозівка, де 8 липня відбувся перелив води через гребінь дамби каналу Болозівської осушувальної системи в с.Нижнє Самбірського району, продовжується поступове зниження рівня води.
Внаслідок виходу води з русла річки Катинка у Старосамбірському районі 4 липня у 3 населених пунктах (Старява, Лопушниця, Катина) залишаються затопленими 24 підвали житлових будинків, 6 присадибних ділянок, 45 криниць, пошкоджено 7 пішохідних переходів та 12 містків для переїзду малогабаритних автомобілів через річку до приватних господарств, внаслідок чого відсутнє сполучення з 17 будинками.
Басейн Пруту та Сірету
У басейнах річок Прут та Сірет рівні води знижувалися на 16-52 см.
У Чернівецькій області внаслідок значних опадів 6 липня в басейнах річок Прут та Сірет відмічались підйоми рівнів води до 1 метра. На р. Черемош в с. Банилів, Вижницького району на дамбі № 3 та в м. Вижниця на дамбі № 21 відбулось руйнування частини мокрого відкосу. На пошкодженій ділянці дамби № 3,завдяки проведеним роботам, загроза руйнуванню усунута.
На даний час, проводяться роботи на дамбі № 21 аварійною бригадою у складі 5 працівників БУВР річок Прут та Сірет та 5 робітників ДСНС.
Загрози прориву немає, ситуація стабілізувалася.
Басейн Тиси
На річках басейну Тиси відновився спад рівнів води на 4-18 см, у верхній ділянці Тиси – до 68 см.
Фахівцями водогосподарських організацій ведеться цілодобовий моніторинг ситуації на водогосподарських об’єктах.