На Львівщині визначили річки для реалізації пілотного проєкту з ревіталізації

опубліковано 17.01.2022 08:56

Для реалізації пілотного проєкту ревіталізації малих річок на території Львівської області в басейні Західного Бугу визначено річки Красносілка (протікає на території Белзької ТГ та Сокальської ТГ Червоноградського району) та Болотня (протікає на території Червоноградської ТГ, Белзької ТГ та Великомостівської ТГ Червоноградського району).
 
Під ревіталізацією річок розуміють відновлення водотоків або ж певних їхніх ділянок до їхнього первинного природного стану, а саме відновлення природного русла річки шляхом ліквідації несанкціонованих перешкод, розчищення русел від замулення з метою покращення гідробіологічного режиму та оздоровлення річки.
 
Днями працівники БУВР Західного Бугу та Сяну спільно з представниками Сокальської та Белзької територіальних громад здійснили огляд річки Красносілка для вивчення локальних проблемних питань і подальшого напрацювання пропозицій щодо їх вирішення, а також провели інвентаризацію гідротехнічних споруд на річці Красносілка з метою розробки проєктної документації для відновлення річки до її природного стану.
 
Заходи, спрямовані на екологічне оздоровлення річок, в тому числі ревіталізація річок, включені до Стратегії розвитку громад.