Міжвідомча комісія узгодила оптимальні режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ на січень 2021 року

опубліковано 30.12.2020 11:42

Під головуванням першого заступника Голови Олексія Кузьменкова 29 грудня у режимі онлайн-конференції відбулося засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ.
 
За інформацією Укргідрометцентру, прогноз притоку дніпровських водосховищ складає 73% від норми. Зокрема, водність Дніпра біля Києва у січні очікується в середньому 665 куб. м/с, або 73% від норми (норма січня – 906 куб. м/с). Каскад дніпровських водосховищ станом на 28 грудня наповнено на 86,5% від проєктного.
 
Разом з тим, за інформацією Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, стан води у дніпровських водосховищах за вмістом розчиненого кисню та біогенних речовин задовільний.
 
Також учасниками засідання обговорено гідрологічну ситуацію у басейні Дністра, враховуючи інформацію Укргідрометцентру про приплив води до Дністровського водосховища, який у січні очікується у межах 80-140 куб. м/с, або 66% від норми.
 
У результаті членами Міжвідомчої комісії узгоджено, що для забезпечення водокористувачів на розташованій нижче Дністровської ГЕС українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до Дністровського водосховища, здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф витратами не менше ніж 100-120 куб. м/с. Режим пропуску дощових паводків встановлюватиметься у робочому порядку в кожному випадку окремо.
 
У підсумку Міжвідомчою комісією, враховуючи гідрологічну обстановку в басейнах Дніпра та Дністра, гідрологічний прогноз на січень, узгоджено оптимальні режими роботи каскаду дніпровських та Дністровського водосховищ на січень 2021 року.
 
Детальніше: із режимами роботи дніпровських та дністровських водосховищ можна ознайомитися на сайті Держводагентства за посиланням: https://www.davr.gov.ua/rezhymy-roboty-vodoskhovyshch