Ірина Овчаренко публічно прозвітувала перед громадськістю про діяльність Держводагентства за 2016 рік

опубліковано 02.03.2017 18:52

2 березня 2017 року Голова Держводагентства Ірина Овчаренко виступила перед громадськістю з публічним звітом за 2016 рік. У заході взяли участь представники всеукраїнських екологічних, профспілкових, інших громадських організацій, наукових установ, благодійних організацій, фахівці Агентства та представники засобів масової інформації, зокрема, кореспондент інформаційного агентства Укрінформ.
Під час свого виступу Ірина Овчаренко докладно ознайомила присутніх з пріоритетними напрямками діяльності Держводагентства у 2016 році. Зокрема, щодо забезпечення у повному обсязі потреб населення та галузей економіки у водних ресурсах в умовах низької водності та заходів спрямованих на покращення екологічного стану вод у басейнах основних річок - Дніпра, Дністра, Сіверського Дінця, Південного Бугу, Інгульця та інші.
Звернула увагу присутніх на те, що у минулому році Держводагентством, після тривалої перерви, з метою забезпечення питних потреб міста Харкова та населених пунктів Харківської області, була забезпечена подача води каналом Дніпро-Донбас в Краснопавлівське водосховище в об’ємі 106,7 млн.куб.м.
Окремо Голова Держводагентства зупинилася на процесі підготовки та впровадження нормативно-правових актів, які розроблені на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами за басейновим принципом» та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Акцентувала увагу на питаннях використання коштів державного бюджету. Зокрема зазначила, що основним джерелом утримання та розвитку водогосподарського комплексу у 2016 році були кошти державного бюджету, як це і передбачено Загальнодержавною цільовою програмою розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року.
Насамкінець Ірина Овчаренко повідомила представникам громадськості, що Президентом України Петром Порошенком підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (щодо спеціального водокористування)». Що сприятиме дерегуляції та розвитку підприємництва, поліпшенню умов ведення бізнесу шляхом усунення надмірного навантаження при оформленні права на здійснення спеціального водокористування та приведення процедури оформлення зазначеного права до вимог Закону України «Про адміністративні послуги». Реалізація дозволить спростити дозвільну процедуру у сфері спеціального водокористування.
За результатами представлення Іриною Овчаренко публічного звіту про діяльність Держводагентства у 2016 році громадськістю було прийнято одноголосне рішення схвалити вищезазначений звіт.