Інвентаризація водних об’єктів триває

опубліковано 08.11.2021 15:24

В Україні активно триває процес інвентаризації водних об’єктів.
 
Про це йшлося на онлайн-нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова за участю представників міністерств, інших ЦОВВ та облдержадміністрацій. Захід був присвячений стану виконання Рішення РНБО «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади».
 
У нараді взяли участь представники Міндовкілля, Держгеонадра, ДПС, Держгеокадастру, Мін’юсту, Мінекономіки, Мінагрополітики, Фонду Держмайна, Держводагентства та Держлісагентства.
 
Ігор Ковальов, директор Департаменту управління водними ресурсами Держводагентства, доповів про стан проведення інвентаризації водних об’єктів. Зокрема він зазначив, що представники водогосподарських організацій Агентства залучені до роботи у комісіях з інвентаризації різних рівнів: від облдержадміністрацій до об’єднаних територіальних громад.
 
«Фахівці водогосподарських організацій беруть активну участь у процесі інвентаризації водних ресурсів. У складі регіональних комісій вони плідно співпрацюють з органами місцевого самоврядування, надають методичну та практичну допомогу у заповненні відповідних форм з інвентаризації», – підкреслив І. Ковальов.
 
За словами очільника Мінрегіону Олексія Чернишова, завдяки інвентаризації водних та лісових ресурсів громади зможуть запобігати негативним екологічним процесам.
 
«Також інвентаризація допоможе залучити додаткові інвестиції, а ще сприятиме веденню державного земельного кадастру й державному контролю за використанням та охороною земель», — додав він.