Фахівці БУВР річок Західного Бугу та Сяну долучились до обговорення актуальних питань використання та збереження природних ресурсів українсько-польських прикордонних територій

опубліковано 14.05.2021 13:07

Працівники Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну спільно з польськими колегами взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції на тему: «Актуальні питання використання та збереження природних ресурсів прикордонних територій України і Польщі».
 
Обговорення велось за трьома тематичними напрямками, а саме:
 
  • дослідження природного довкілля в українсько-польському прикордонні: соціально-економічні аспекти;
  • актуальні аспекти забезпечення стійкості природних і ренатуралізації антропогенно трансформованих екосистем в умовах кліматичних змін – науковий, організаційний та правовий контексти;
  • геоінформаційні технології моніторингу, моделювання та прогнозування екологічної безпеки прикордонних територій.
 
Від БУВР річок Західного Бугу та Сяну з доповіддю на тему: «Дослідження якості води р. Полтви» на конференції виступили заступник начальника управління Наталія Крута й провідний гідролог відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод Маріанна Шіпка.
 
Додамо, що у конференції також взяли участь експерти та представники наукових кіл обох держав, зокрема Інституту екології Карпат НАН України, ДУ «Інститут регіональних досліджень ім. М. І. Долішнього НАН України», департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА, НУ «Львівська політехніка», Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України, Представництва «Польська академія наук» в Києві, Жешувського університету, Інституту розвитку села та сільського господарства Польської академії наук тощо.