Екотолока до Всесвітнього дня охорони довкілля

опубліковано 05.06.2021 13:28

З нагоди Всесвітнього дня охорони довкілля фахівці Держводагентства долучились до тематичної екотолоки ініційованої Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України. 
 
Два десятки працівників водної галузі вийшли на прибирання прибережної території озера Йорданського. 
 
До колективу Агентства долучився також Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський: «Переконаний, що такий «день довкілля» має бути для нас кожного дня. Більшість зібраних відходів-пластикові пляшки, пакети, столові прибори. Тож ми повинні бути більш свідомими і використовувати менше пластику у побуті. Впевнений, що обмеження обігу пластикових пакетів, яке цього тижня підтримала Верховна Рада, це значний крок, який зможе покращити ситуацію». 
 
Сонячна й, нарешті, по-літньому тепла погода створювала чудовий настрій та неабияк мотивувала. За кілька годин учасники толоки зібрали понад 20 мішків сміття. 
 
«Такі заходи відіграють важливу роль у формуванні екокультури населення. Ця локація дуже популярна серед киян, тож важливо, щоб після відпочинку кожен подбав про те, куди винести сміття після себе. Чисті водойми та довкілля мають стати основою екологічного світогляду українців», – зазначив Голова Держводагентства Валентин Шліхта. 
 
До толоки долучились також Перший заступник Голови Агентства Олексій Кузьменков та заступник Голови Тетяна Базанова. 
 
«Для того щоб берегти навколишнє середовище достатньо маленьких кроків щодня від кожної людини: викинути папірець у смітник, а не поза ним, користуватись екоторбинками, а не поліетиленовими пакетами, сортувати сміття і раціонально використовувати природні ресурси. Адже довкілля — це наш скарб, який варто берегти для себе й для майбутніх поколінь», – зазначила Тетяна Базанова. 
 
Нагородою за продуктивну роботу стали не лише чисті береги однієї з водних перлин Києва, а й Подяка Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського. 
 
Офіційно Всесвітній день охорони довкілля був заснований Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році. Його мета не лише привернути увагу світової громадської до проблем довкілля, а стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.