«Екологічне оздоровлення водних об’єктів басейну Росі триває, не дивлячись на перший сніг» - Голова Держводагентства Ірина Овчаренко

опубліковано 16.11.2018 10:43

Потужна техніка: бульдозери, екскаватори, автосамоскиди та земснаряди зараз активно працюють на різних водних об’єктах басейну Росі.
Зокрема, тривають роботи з поліпшення екологічного, санітарного та гідрологічного стану Білоцерківського Верхнього та Матюшанського водосховищ, водойми на р. Кам'янка, які розташовані на території Фурсівської об'єднаної територіальної громади Київщини та безпосередньо річки Рось у районі Синявської сільської ради Рокитнянського району Київської області.
Проводиться розчистка самого русла Росі, лож водосховищ, берегоукріплення укосів водойм, здійснюється благоустрій прибережних зон та проводяться інші заходи для забезпечення пропуску високих повеневих вод, захисту від підтоплення і затоплення прилеглих територій.
«Водні об’єкти басейну Росі, на яких зараз триває активна фаза дій з екологічного оздоровлення, визначені першочерговими, але інші водойми також не залишаються поза увагою водників», - зазначила Ірина Овчаренко Голова Держводагентства.
«Зокрема, до кінця поточного року ми також маємо завершити ряд природоохоронних заходів на Київщині. А саме, поліпшити технічний стан та здійснити благоустрій водойми в с. Леонівка Кагарлицького району, поліпшити екологічний стан Дибинецького водосховища на р. Рось для захисту від підтоплення сільськогосподарських угідь, здійснити благоустрій водойми в с. Володимирівка Володарського району, захистити від підтоплення с. Руде Село Володарського району.
Отже, ці 9 об’єктів у басейні Росі заплановано профінансувати з державного бюджету на майже 10 млн. гривень», - продовжувала Ірина Овчаренко. «Ці важливі природоохоронні роботи виконуються для захисту від шкідливої дії вод місцевого населення. Мешканці кожного окремого домогосподарства мають відчувати впевненість, що рясні весняні водні потоки не завдадуть їм шкоди, а тільки принесуть необхідне зволоження для їх сільськогосподарських угідь», – на завершення зазначила Ірина Овчаренко.