Діалог про водні ресурси Прикарпаття

опубліковано 30.09.2020 18:31

30 вересня Голова Держводагентства Валентин Шліхта під час робочого візиту на Прикарпаття зустрівся з головою Івано-Франківської облдержадміністрації  Віталієм Федорівим.
 
Під час зустрічі розглянули ключові питання щодо ліквідації наслідків цьогорічного літнього паводку на Прикарпатті.
 
Разом з тим, обговорили нагальні питання щодо:
- державної та обласної програм розвитку водного господарства;
- паспортизації водних ресурсів;
- розчистки русел річок;
- стану водогосподарських споруд області.
 
Валентин Шліхта наголосив на важливості ділових контактів між водогосподарниками Дністровського басейнового управління водних ресурсів та фахівцями Івано-Франківської облдержадміністрації, адже спільні зусилля завжди дають кращі результати.
 
«Для Прикарпаття важливими є питання захисту від шкідливої дії вод та забезпечення питною водою населених пунктів. Також важливими питаннями є паспортизація водних об'єктів та розчистка русел річок, адже ці питання мають носити комплексний та системний характер», - наголосив Валентин Шліхта.
 
У результаті прийняли спільне рішення про поглиблення співпраці між Держводагентством, облдержадміністрацією та Дністровським БУВР задля збереження і покращення якості водних ресурсів та захисту від шкідливої дії вод.
 
По завершенню офіційної зустрічі очільник Держводагентства з виїздом на місце оглянув хід виконання відновлювальних робіт на водних об’єктах Прикарпаття.