Басейнова рада Південного Бугу підбила підсумки роботи у 2021 році

опубліковано 03.12.2021 09:39

Учора, 2 грудня, відбулось десяте засідання басейнової ради Південного Бугу. У засіданні, окрім членів басейнової ради, взяли участь також представники всіх зацікавлених сторін.
 
Серед питань на порядку денному учасники розглянули хід підготовки Плану управління річковим басейном (ПУРБ) Південного Бугу. Зокрема Олексій Ярошевич розповів про стан розробки ПУРБ Південного Бугу та дав кілька порад щодо його вдосконалення, у т.ч. за рахунок міжнародних донорів.
 
Відтак присутні заслухали доповіді представників Центру моніторингу довкілля Донецької обласної ради  та начальника Сіверсько-Донецького БУВР про досвід встановлення та експлуатацію автоматизованих систем моніторингу поверхневих вод у басейні р. Сіверський Донець.
 
Окрім того, директор компанії-оператора французької компанії Sigfox в Україні поділився досвідом використання інтернет-технологій автоматичного моніторингу якості вод у світі. У ході активного обговорення члени басейнової ради проаналізували можливості впровадження зазначених технологій у якості пілотного проєкту в басейні р. Південний Буг й визначили ділянки річки для першочергового встановлення автоматизованих станцій моніторингу якості води на території Вінницької області.
 
Учасники засідання також обговорили питання екологічного стану масивів вод басейну річки Південний Буг, проблем природно-заповідного фонду та шляхів їх усунення, поділились досвідом відновлення малих річок в умовах урбанізованих територій тощо.
 
Насамкінець – підбили підсумки діяльності басейнової ради річки Південного Бугу у 2021 році та визначили стратегічні напрямки та план роботи на 2022 рік.