Басейнова рада Десни та верхнього Дніпра розглянула питання розробки окремих елементів плану управління суббасейном верхнього Дніпра і річки Десни

опубліковано 24.06.2021 10:30

23 червня у Деснянському басейновому управлінні водних ресурсів відбулося засідання басейнової ради Десни та верхнього Дніпра.
 
Першим питанням порядку денного було питання внесення змін до складу басейнової ради Десни та верхнього Дніпра.  Відтак головою басейнової ради обрано Сергія Цибулю, директора навчально-наукового інституту механічної інженерії, технологій та транспорту Національного університету «Чернігівська політехніка», а заступником голови – начальника Деснянського БУВР Олександра Рибалку.
 
У ході засідання учасники затвердили план роботи басейнової ради на 2021 рік і розглянули основні питання порядку денного. Зокрема:
  • питання розробки окремих елементів плану управління суббасейном верхнього Дніпра і річки Десни та кроки на 2021 рік;
  • питання європейського підходу до моніторингу якісного стану вод тощо.
 
Нова система державного моніторингу вод передбачає шестирічний цикл моніторингу, запроваджує нові підходи у сфері оцінки стану вод, нову класифікацію якості води.
 
Також голова басейнової ради поінформував присутніх, що на наступному засіданні буде розглянуто проєкт Плану управління ризиками затоплення для окремих територій у межах району басейну річки Дніпро на 2023–2030 роки. Учасники засідання прийняли рішення взяти інформацію до відома та попередньо ознайомитися з відповідним проєктом.