Актуально про роботу басейнової ради річки Прип’ять

опубліковано 23.06.2021 13:09

23 червня у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання басейнової ради річки Прип’ять під головуванням заступника голови басейнової ради Василя Азими.
 
Члени ради заслухали інформацію про вплив роботи суб’єктів господарювання, які  надають послуги з централізованого водопостачання і водовідведення, на екологічний стан річок та основних забруднювачів в суббасейні Прип’яті. Одноголосно було вирішено сприяти поширенню інформації щодо визначення головних водно-екологічних проблем суббасейну Прип’яті у рамках підготовки Плану управління річковим басейном Дніпра.
 
У ході засідання було висвітлено питання взаємодії під час проходження повені та дощових паводків у 2021 році та про рішення щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на водних об’єктах в басейні річки Прип’ять. За результатами обговорення рекомендовано Міжвідомчій комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем в суббасейні річки Прип’ять забезпечити встановлення оптимальних режимів роботи водних об’єктів за періодами року та своєчасне їх коригування відповідно до водогосподарської обстановки.
 
Насамкінець Костянтин Данько, завідувач лабораторії оцінки та управління ризиками затоплень відділу системних гідрометеорологічних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, представив проєкт Плану управління ризиками затоплення у межах району  басейну річки Дніпро на 2023-2030 роки та описав подальші дії на шляху до його затвердження.