Короткий огляд поточної водної ситуації в річкових басейнах станом на 06.03.2023

опубліковано 07.03.2023 17:01

Мінлива та прохолодна погода сприяла подальшому зниженню рівнів води на річках Карпатського регіону, спад паводка досі триває на річках Закарпаття.
 
На рівнинних річках рівні коливалися без суттєвих змін водності, у зв’язку зі спадом водності Верхнього Дніпра з початку березня розпочалося зменшення припливу до Київського водосховища.
 
Район басейну річки Дніпро:
 
За інформацією Укргідрометцентру, зберігається незначне затоплення заплави на ділянці Десни смт. Макошине-с.Морівськ та перевищення відміток порушення транспортного сполучення у Корюківському районі Чернігівської області.
 
У межах захисного масиву м. Ржищів Обухівського району Київської області станом на 07.03 підтоплено 10 присадибних ділянок та 5 погребів.
 
У зв’язку з підвищеною водністю на річках Волинської області, утримується підтоплення: в Камінь-Каширському районі -  4010 га, Ковельському районі – 3016 га. Загалом площа зменшилася та становить 7026 га с/г угідь.
 
За інформацією Укргідрометцентру, 6-9 березня на ділянці Десни Макошине-Морівськ утримуватиметься незначне затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення з окремими прирічковими селами у Корюківському районі Чернігівської області (І рівень небезпеки - жовтий).
 
Район басейну річки Вісла:
 
На річках басейну Західного Бугу утримується вода на понижених ділянках на р. Західний Буг в м. Буськ.
 
У с. Завадів Яворівської територіальної громади Львівської області водами р. Завадівка (притока р. Сян) у зв’язку з підвищенням рівнів води та захаращеністю русла річки підтоплено 5 присадибних ділянок.
 
Район басейну річки Дністер:
 
На території Комарнівської ОТГ Львівської області водами р. Верещиця площа підтоплень зменшилася до 180 га с/г угідь у межах Верещицької о/с.